roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

söndag 18 oktober 2015

work in progress

getpors eller skvattram

Ute strålar höstsolen och jag har inte kommit mej utanför dörren ännu. Gårdagen var utedag, en liten gosse kom och purrade upp mormor och fick gröt och gladde. Efteråt ville han ha mormor med ut och cykla. Hans cykel har flera växlar och just före starten vek sig "kedjemaskineriet" runt baknavet så mormor tog i och bände och försökte. Då sa barnbarnet vänt lite så backar jag och så gled hela mackapären i rätt läge, han satte kedjorna på plats och vi cyklade iväg glada i hågen, han och jag, Tur att inte mormor var så stark att hon drog så något gick galet.
Barnbarnet behövde cykellykta och -lås och det hade han sparat pengar för i en egen inköpt börs som dragkedjan strejkade i, så den skulle mormor laga.

Det blev en härlig dag med killarna, 10 åringen på tröskeln till tonårens turbulens och hormonala stormar drar sig mest tillbaka med sin spelplatta och blir tycker mormor allt svåråtkomligare i sina funderingar. Bäst att nappa fatt honom och ta honom med på det han skulle tycka om, och om han inte tycker om det blir han kanske intresserad och minns ändå.
 Mellanpojken som kommer och hälsar på är eftertänksam, jämnmodig och intresserad av att prata medan minstingen 4 år rasar och spritter, pratar och busar om vartannat och är mest till förtret för sina bröder som ändå visar hur det ska vara med det ena och det andra..

Dagens citat:

För varje minut som du är arg förlorar du sextio sekunder av glädje.

okänd

Inga kommentarer: