roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

lördag 10 oktober 2015

halsvärmare för lilleman

stickat på några kvällar,  mallen är efter eget huvud och färgerna passar till de flesta färger på kläderna. Garnet är Regia Vinterdream Color och måtten 17 cm x 17 cm. Stickor nr 3-4.

Läser Kaj Hedmans "Panikdagboken".  Kaj Hedman skriver bland annat kolumner och inlägg i tidningar och bor i Karleby på Kyrkbacken som är hans begränsade plats på jorden därför att han har ångestsyndrom som gör att han inte kan röra sig mer än en liten bit från hemmet. Hur det är att vara beroende av ett knaggligt vårdsystem med skötare och mentorer som uteblir eller byts ut och oron för framtida nedskärningar där de grundläggande behoven behövs, skolor och vård.

Han är gift med Penny från USA sen 7 år.  De träffades på nätet. Hennes  anpassning till en annorlunda miljö utan samma öppenhet människor emellan som hon var van med och Kajs borderlinestörning och alla vardagsbekymmer berättar han på ett förtroendefullt och rakt sätt.

Ibland tänker jag hur komplicerad den mänskliga hjärnan är, så mycket på gott och ont den åstadkommit. Den allra bästa egenskapen måste nog vara förmågan att skämta, att ha humor. Det är för mycket allvar i världen.
 Mor sa på den tiden vi hade stuteri med travhästar:  ( Den naturliga instinkten för en häst som flyr är att galoppera och följden blev att benen inte höll.) " Gud Fader har misslyckats med två saker, människans huvud och hästens ben."

 Läste om kråkan som hade hittat ett burklock en vinterdag och flög med det i näbben till en backe, satte sig på det och åkte ner upprepade gånger. Efteråt flög den iväg med locket i näbben antagligen så att frun också skulle få åka. 

Inga kommentarer: