roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

fredag 30 januari 2015

födelsedagar och presentköp

Gråmulna, trista dagar ska man pigga upp sig till exempel med att  köpa presenter till barnbarn och vänner. Köpte flera, presenter kommer alltid till användning. Min mormor hade ett vitrinskåp som hon kallade presentskåpet dit hon samlade vackra saker. Endel blev presenter men mycket mer samlade hon från resor för att hon tyckte det var fint, särskilt danskt porslin med sin blågrå dekor. Jag minns särskilt en vilande hund och surfade på nätet för att hitta en liknande. De kostar ca 300€ i samma storlek. Undrar vart den som fanns i skåpet tagit vägen.  Här kan man se hunden bakom glaset  på ett gammalt foto, överst till vänster.


Här ett exempel på det danska porslinet som fanns i mormors presentskåp. En liknande den här men mindre minns jag så väl.
 Januari är äntligen slutslutslut och februari som på finska så vackert heter  pärlmånad, ja, det är för det pärlgråa ljusets skull kanske, bär små löften om kommande vår med sig.

Stickar en barnkofta med engelsk beskrivning. Kan inte komma på hur jag ska göra vid raglanökningen , har aldrig börjat sticka från halsen neråt förut. På engelska verkar det ännu mer invecklat, ska försöka ändå.

Nu börjar jag få ont i skuldrorna av att sitta vid datorn.


Inga kommentarer: