roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

onsdag 17 december 2014

julesnö!

Det är inte klokt så mycket mat man ska laga till jul.  Det finns alldeles för mycket gott,  överflödet gör att man blir yr i bollen. Bäst att hålla sig till traditionerna. Men nej, det går bara inte, hur kunde man äta så tung mat ? Köttbullar, skinka, revbensspjäll, syltor och pastejer, allt på en kväll, hu.  Lutfisken kan jag ändå nte vara utan, lutfisken är basisk och bra för magen. Vit sås till med kryddpepparkorn som syns, ärter och potatis. Som efterrätt fruktsallad med zabaionesås.
 Till kaffet en liten bit chokladkaka med apelsintryffelfyllning...


Vaknade i morse till en ljusare värld! Om inte andligt så bokstavligt och det gör mycket för det andliga att se julkortsvyer åt alla håll!

Snön lyser vit på taken och skogens unga träd böjer sig för den våta snö som kom och nu frusit och böjer stammarna nådeligt över vägen. Vackert är det efter allt gråmurrigt mörker.

Här uppe är det så lite dagsljus att gör snön underverk för sinnet.
2 kommentarer:

Cicki sa...

Vi ska ta det väldigt lugnt med maten. I alla fall lagandet av densamme. Vi åker till Sundsvall så dottern och mågen står för det mesta. Jag ska baka vörtbröd och lägga in sill, som vi ska ha med oss. Plus köttbullarna som jag redan gjort och som väntar i frysen. Sonen skulle också ha en del mat med sig, så det blir lite knytkalas kan man säga.

Solveig Sjöskog sa...

Tack för kommentaren, Cicki! Hoppas julen varit skön. Nu stundar nytt år och efter det kommer vardagen och livet som bara lunkar på. :-) Vi hade också knytkalas hos äldsta dottern med samlade fyra barnbarn. Så det blev en barnaglad och hjärtevarm jul. Sen sparkade jag hem till min lilla stuga och firade med katten. .-) God fortsättning!