roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

lördag 1 februari 2014

långt om länge


 och lång och gänglig blev amaryllisen innan den bestämde sig för att slå ut. Så är det att blomma när det är så mörkt. .Den visste att jag snart ska bli farmor!! Idag på förmiddagen föddes liten Karin och alla klockor slog ut!

 Tänker på Tove Janssons farmor i  Sommarboken som följde med sitt barnbarn på upptäcksfärd. Hon klev och klättade med sina dåliga ben över den hölstriga holmen på upptäcksfärd som de var, farmodern med sitt barnbarn,   filosoferande om människors förehavanden  på en ö i skärgården. En underbar bok och en farmor att kunna ha som förebild.
 Apropå förebilder. Det är bra att ha , det har jag alltid haft även om det  är bättre att själv försöka  vara förebild för andra.

Byggjobbarna är tillbaka efter två månaders uppehåll!! Nu sker stora ting i gårdshuset. Oj vad de får till stånd! Jag är så imponerad över ren och skär hantverk. Att bygga hus, få alla vinklar räta, tätt och gediget. Undra på att Jesus fader Josef var snickare. Det ska ju hålla i åratal. Gå in på fliken renoveringen om du vill kan du se vad som hänt. Klicka på bilden.

http://soliutesoliinne.blogspot.fi/p/husrenoveringen.html

1 kommentar:

Cicki sa...

Grattis till farmorstiteln....:-)