roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

lördag 18 januari 2014

kuddar till kökssoffan

 Hej alla glada. Och lessna också förståss! Lite färgglatt och blommigt  hoppas jag piggar upp i vinterkylan Det här är första vintern i huset.   Idag har vi -20 C ute och jag eldar både i vedspisen och kakelugnen. Lagar mat på vedspisen och får samtidigt varmt diskvatten och skön värme både i köket och på magen när jag står framför spisen.
Passar noga så att spjället i kakelugnen skjuts i tid, det får inte synas någon blåeld och inte bli för mörkt i brasan. Då håller sig kakelugnen varm till nästa dag. Har på golvvärme i kök och vardagsrum och luftvärmepumpen blåser varnluft medan el-elementen får vara avstängda tillsvidare.

Eldar två brasor av spillvirke från renoveringen och det sprakar hemtrevligt om brädbitarna .
Sydde två nya dynvar till soffan igår av tyger jag sparat sen flytten i somras.  Mera kuddar ska det bli, gör ett krypin för barnbarnen uppe på vinden där de leker koja och kan gömma sig för världen. .
Till vänster lyser "Citchen Garden",  en hjälp med extra belysning att hålla liv i krukgrönsakerna från butiken . Nån krukväxt som behöver lite skjuts över den mörkaste tiden ryms också med. Hyacinterna har inte hållit tidtabellen i år,  vad gör det?  Köpte nån ynka en till jul för doftens skull.  De jag driver upp blir ofta frodigare och de känns kärare när man fått vänta. I vår får alla komma ut i rabatten.

Också garnfrälst!

2 kommentarer:

Cicki sa...

Härlig färg på kuddfodralen.

Vform sa...

Dina soffkuddar får en att längta till sommaren :)
Jättefina!
Ha en skön dag!