roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

fredag 1 november 2013

Nya tag den finska björnen tog...

Idag har vi en disig råkall allhelgonadag och ännu ingen snö. Jag har medvetet låtit bli att räfsa bort nerfallna löv fastän grannarnas gräsmattor lyser illgröna är min täckt med skyddande löv. Känner mig kluven, ska jag eller inte? Nej, jag räfsar först i vår, det är mycket roligare. Kom snö så jag slapp jämföra min lövtäckta bit av gatan med grannens ..

Länge sen jag bloggade senast, mest i brist på inspiration och ämnen och så lite lessenhet över livets obönhörliga obegripligheter. Inte vill jag torgföra dystra tankar, de går över som molnen skingras för solen. Som dag följs av natt. Sörja ska man, det är nyttigt. Ut med det bara, sen snyta näsan och baka ett bröd eller gå ut i skogen på en terapitur till exempel för att andas i symbios med suset i träden och bli helad och balanserad. 

Nu börjar det hända saker kring min lilla stuga igen. Jag ska berätta vad och sedan går berättelsen över till fliken "Husrenoveringen".  Huset som blivit renoverat, där jag bor nu känns allt mysigare och varmare ju längre mot höst och vinter det går. Regnet smattrar mot taket i den lilla sovkammaren medan luftvärmepumpen blåser varma fönvindar. Brasan i kakelugnen värmer i två dar och vedspisen värmer den också alltmedan maten blir klar.  Eskil kissen gosar sig i stugvärmen och småkurrar förnöjt.

Så huset är fix och färdigt. Nu är det uthusets tur. Det har jag inte kunnat använda annat än till förvaring. Inte ens ateljen. Varför får du läsa i fliken..  :-)

Inga kommentarer: