roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

onsdag 20 mars 2013

våren är i startgroparna


åtminstone enligt datumet. Idag blir dagarna ljusare än nätterna. Vårdagljämning, vilket vackert ord, ungefär som morgongåva, eller juninatt...
  Men än ärdet  vinter kvar, säger mor för så här såg det i ut i förrgår när min son och jag var ute på isarna. Den gamla fina träroddbåten fick komma till fastlandet och bli som ny igen.

Det är sällan isarna är så fina att man kan köra med bil nästan överallt.   Nästan- man måste noga veta var ändå. Senast vi var ute med bil var för sju år sedan.Så här fint var det år 2006..
och en junidag samma år...
Härligt med årstider! 


Jag skyller på min nya Iphone när jag varit så usel med bloggandet. Den har tagit  tid , först att komma underfund med och sedan användningen av alla finesser. Ähum , nåja, alla lär jag väl nog inte använda men jag ha ju åtminstone lärt hur jag ringer med den.

Nu efter en tids användning tycker jag nog att den är lite opraktisk. Naturligtvis är det en fördel att kunna surfa på nätet, att filma och fota men för mig var det onödigt med alla appar och spel, mm. Batteriet måste laddas ofta, hal och undanglidande och displayen är känslig för beröring som en Rör- mig- ej-blomma. Lätt som ett fjun på handen, inga slag och stötar på en så ädel sak..  Så fort jag håller fel  slår Bing på, en webbsökar-app. När jag  snabbt ska ta en bild går inte kameran igång och motivet har hunnit till månen. Blir desperat och trycker för hårt i ilskan och det ska man ju absolut undvika, att bli arg på den.. Nej, borde ha köpt en annan, en enklare men nu lär jag mej väl använda den småningom. Någon ångervecka eller provtid finns väl inte utan man är bunden enligt regler och avtal och finstilt.

Har lagat egen musli efter recept av Cicki
Garanterat mycket mycket godare än köpt musli och så doftade det gott i köket när jag rostade i ugnen. Hade  lite kortare tid, ung en kvart för solroskärnorna var redan rostade.

3 kommentarer:

Cicki sa...

Jag har en Ericson smartphone nu som jag inte är nöjd med. Så jag har tänkt att när abonnemanget går ut så får sambon köpa en ny iPhone 5 och jag tar över hans gamla iPhone 4.

Visst är den god, den där müslin. En omgång räcker en vecka här hos oss. Tidsmässigt har jag nu kommit fram till att jag tar först en halvtimme. Sedan rör jag om den eftersom det rostas snabbast i kanterna. Sedan blir det två kvartar till med en omrörning i mitten. Då brukar den bli alldeles lagom för vår smak.

Skrev jag det att jag brukar använda cashewnötter för att jag är trött på att skala pistaschnötter.

Anonym sa...

Hej !
Kan du lägga opp receptet på müsslin på din receptsida. Tack !
Gundel

Solveig Sjöskog sa...

Varsågod, Gundel! Nu har du muslireceptet på receptsidan. Har slutat köpa, den här är allra bäst. Har blandat torkat blåbärspulver, tranbärs eller havtorns- med, ja man kan variera efter tillgång och smak. :-)