roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

måndag 11 februari 2013

äta med gott samvete

Har tävlat med mig själv den senaste tiden genom att försöka handla och äta mat som inte orsakar lidande, det vill säga inverka negativt på någon led under sin produktion. På det vi behöver för att leva, vatten, luft, människor och växtlighet
Det ärinte så lätt att veta hur och vilka vägar maten kommit tilll butiken och inte så svårt när jag för det mesta äter ensam. Märker att man inte kan leva utan att det någonstans sätter spår i miljön, eller inverkar på människor och djur. För att livsmedelsindustri ska uppehålla sin standard och utbud och valmöjligheter får alltid någonting eller någon lida för det. Djur och miljö och människor.
Det känns ibland meningslöst att handla rätt, man är tvungen att ligga i. Vem orkar och framför allt ha tid? Men det som känns menigslöst i stunden har en större effekt i det långa loppet. Jag vill helst äta mat som producerats inom en liten radie där jag bor . Det ger ett gott samvete och det är faktiskt bästa kryddan.

Inga kommentarer: