roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

söndag 2 december 2012

hänt i advent

Det är inte mycket man hinner under de ljusa timmarna men en nypa ljus måste man hinna få. Så ute på gården såg jag sparvhöken vina förbi, härligt. Den vet var det finns mat när jag matar fåglarna och sparvhöken gör ibland sina räder och sätter skräck i fågelflocken.
Den hann jag inte fota men koltrasten satt stilla för att spara energi. Tack vare alla äpplen som finns kvar under och i trädet har den mat. Vintern har varit så mild hittills men nu har vi haft minusgrader snart en vecka. Det är skönt, hoppas det blir ordentlig tjäle innan snön kommer, då mår jorden bäst. Frön som behöver frysa för att gro och marken blir lucker av att frysa sönder. Det är så det ska vara på våra breddgrader.

Idag har det första adventsljuset varit tänt och adventsstjärnan lyser på sin plats i fönstret, Nykarlebystjärnan vill säga, för oss. Skulle vilja hissa upp den i flaggstången som det ska vara enligt traditionen men då måste det vara en vindtålig stjärna som sitter stadigt. Får fundera ut något till nästa år.

Har lärt äldsta barnbarnet, sju år, att spela schack idag. När han fick veta att det är ett krigsspel med gamla anor gjorde det honom ännu mera intresserad. Det ska böjas i tid..  ..


Inga kommentarer: