roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

fredag 3 juni 2011

sjösättningoch skäritur med lakritsbåten, allt på en gång. Alltså, det är inte givet att det går för en träbåt att genast efter sjösättning bege sig ut på sjön. Den kanske måste ligga och svälla på grunt vatten och bli tät först.
Båten väcker varje vår alltmer uppmärksanhet ju sällsyntare den här typen blir. Flera kom fram där på kajen och uttryckte sin beundran. En ung familj där pappan frågade , ett äldre par kom fram och en gammal dam log och vinkade och antagligen kom ihåg gångna tider.. 

Det finns ett tätningsmedel som är alla träbåtsfantasters mirakel, " Ettan". Det smälter man in mellan springorna där det trängs undan när träet sväller och så styr man ut på sjön och är ett med elementen. Med tjärdoft och maskros och juninattsskymning i försommartid.

Under färden sitter jag och stickar, allt medan snabbgående båtar  med vita svallvågor efter sig stressar förbi. Undrar hur de kan njuta av vågorna och vattnet när de rusar över det som om de ville komma bort från det så fort som möjligt?

Här kollar L att flottören ligger rätt så att pumpen inte går på tomgång. Vi är framme vid skäribryggan och jag står och frestar med kaffe på verandan.
Det är helt härligt att vara ute igen.

Rödstjärten sjöng praktiskt taget hela natten, åtminstone så länge vi var vakna.

1 kommentar:

Cicki sa...

Man nästan känner tjärdoften. Vilken vacker båt.