roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

måndag 25 april 2011

ljuvlig påskhelg

med sommarvärme! Känns det igen; man jobbar som en dåre i trädgården med vinterotränad kropp och på kvällen värker det och styvnar och man känner sig som en gammal ledbruten gumma. Nästa dag, in med ett värkpiller och så  är man igång igen, det är så mycket som man måste, ja, ähum man vill göra.

Fästmannen donade med båten medan jag svansade runt och utstötte små rop av förtjusning över detta faktum. 
  Däremellan skötte jag om att krattan, grepen, räfsan och skottkärran svingades och svängdes och skuffades hit och dit över tunet i för dessa ting avsett arbete.
Tacksamt att få sitta i gungan och ta igen sig efteråt och beundra sitt värv, allt medan vårsolen sken över onda och goda denna benådade vårdag och fåglarna sjöng i träden.

Från morgonkvisten skötte jag två kiddar barnbarn så deras ömma moder kunde ägna sig åt den ädla ridkonsten några timmar. Den minste sov söta sömnen i vagnen medan storebror hjälpte mormor svinga räfsa och spade allt medan han filosoferade om livet för en ung man på tre år som allra mest ville ha Oboy eller det kunde nog gå för sig med glass och bubbelbad också.

På kvällen gjorde vi gamlingar en cykeltur i akt och mening att besöka fågeltornet för att se det bevingade naturlivet. Vi hittade knappt dit och väl där var det för blött att ta sig till fram. Så kan det bli här i plattlandet. .

Men bilder från den fina skogen vid vägen blev det. ;-D2 kommentarer:

Mångmamma sa...

Jag tror att vi alla nordbor är mer än överlyckliga för den senaste tidens värme och sol.
Inte minst efter dessa eoner av kompakt vintermörker och kyla som drabbat oss tungt.
Njut du, trots ömmande rygg och ledbrutenhet - jag gör detsamma - det går ju trots allt över för det mesta.
Kram

solveig sa...

Läser att många motionerar för lite och blir sjuka här och där. Att vara öm i kroppen av för mycket arbete är visst en lyx. :-) Ha en skööön helg!