roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

torsdag 3 februari 2011

verklighet och dröm

Allt som händer kommer via media så nära, ända inpå sängkanten. Full av världshändelser surrande i huvet försöker man komma till ro till natten.

Matpriserna stiger med oljeländernas konflikt och bakom all politik lurar religiösa motsättningar. Globalismen till trots lurar det eviga öst mot väst, ska de någonsin kunna mötas? Internet kan liknas vid en modern gud. Ett världsomfattande nätverk som enar folk och skrämmer makthavare och förbjuds om det talar emot dem, precis som religioner gjort. Internet talar till allas samvete och det ankommer på alla hur väl vi förmår använda det.

I ett oroligt land med missnöjda människor kan vad som helst hända.
Den som får folkmassorna med sig antingen med diplomati eller förtryck är den som kan lägga orden rätt och handla snabbt. Nu väntar alla vem som ska ta kommandot.

Just nu gäller Egyptenföljetongen där varje dags händelse håller världen i spänning. Stormaktspolitikernas diplomati sätts på prov och ingen vet hur detta ska sluta.

Då tar jag fram den här trygghetskänslan

och drömmen! Att kunna odla min egen mat och känna lusten till jorden. Låter som om jag var en bakåtsträvare men det är bara helt enkelt en fråga om återanvändning av kunskaper som inte kostar på vår miljö. Kanske det är mina agrara förfäder som talar lugnande? :-)

4 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej! Så där kan det se ut här på sommaren vid höskörden, fast då är det en fjording mellan skacklarna.
Nu på vintern har Vanda fått dra ut timmerstockar och massaved ur skogen. Det blir inga fula spår kvar till eftervärlden då. Och så är det ju miljöväntligt också.
Ha det så gott.
Kram Birgitta

solveig sa...

Ge Vanda en klapp på mulen från mej. Har haft två hästar.. Kram!

Mor Tuta sa...

Tack för kommentar hos mej.
Mycket tankar som rymms inom dej.
Bilden ger en sååå skön känsla av lugn,ro och tystnad.
Ha en skön helg
Kram Birgit

solveig sa...

Ja, mor Tuta, man känner nästan hur det doftar barndomssommar.