roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

tisdag 15 februari 2011

husföljetongen del 2

Nu har rivningen kommit såhär långt. I morgon kommer saneringsbilen och suger bort all jord och lera.Det nedersta stockvarvet är tydligt murket. Gärna skulle jag vilja låta hissa upp hela huset men det är ett så stort arbete så i det här fallet går det bara inte att tänka sig, sa byggjobbaren. Då ska inget sitta fast i skorstensstocken..

Bara det murkna byts ut och det blir ordentlig luftväxling under huset ska det väl räcka till för att hålla det friskt. Så spännande att följa med renoveringen! Det gamla virket får bli värme i kakelugn och vedspis.Här syns den gamla källaren. Den fylls igen med stenarna som ska flyttas för att det ska bli större luftutrymme under golvet. Jag undrar om det skulle vara effektivare att värma huset med golvvärme. Läste någonstans att direkt el ur radiatorer värmer snabbare upp luften än elslingor som är nerbäddade o golvet. Men golvvärmen är ju så skön! Särskilt om små barn ska krypa omkring..

2 kommentarer:

Mor Tuta sa...

Oj vad jobb som väntar. Känner igen lite av detta. Vi bytte köksgolv för några år sedan. Men det blir bra när det är klart och då känns det jätteskönt. Lycka till med allt.
Kram Birgit

solveig sa...

Ja, tack ska du ha, det ska bli skönt när det är gjort. Att veta att det är rent i grunden sas. Kram.