roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

tisdag 23 november 2010

helt såld


men inte längre tretti känner jag mig när charmknippena kommer. Nu stånkar jag och flåsar, puh, puh uppför trapporna med lillkillen. Det är bra för kondisen. Han är en riktig bit, rund och stadig, det blir en rejäl karl av det knippet mormor bär under armen.Mellankillen har mycket att förmedla, ständig kontakt med en god lyssnare som berömmer och instämmer är hans krav på sällskapet. Han kanske blir konstnär som mormor? Ho vet.

Fästemannen har satt upp en fin lyktstolpe vid dammen under dygnet och igårkväll kopplade han belysningen till den så vi fick se hur fint det lyste. Samtidigt föll mjuka snöflingor, så vackert. Han har också fixat rörelserindikator till gårdsbelysningen så nu kan inte ens en katt smyga sig fram. :-) .

Vi tog hem veden från den fällda tallen och travade upp framför vedlidret i går också. Nu ligger den under en presenning, hoppas vi får tag i en vedklyvningsmaskin för de andra björkklabbarna som också väntar på att bli kluvna.

2 kommentarer:

Cicki sa...

Du hördes så glad när jag fick ditt mail idag om ett barnbarn i knäet. Vilket litet charmtroll. De säger ju att barnbarn är livets efterrätt och det är det ju faktiskt. Tyvärr har jag ju ännu inga biologiska barnbarn men bonusbarnbarn är inte heller dumt. Vi får ju följa Melinas utveckling på nära håll och det är underbart......-)

Här blåser det isande vindar nu. Det är inte mer en 1 eller 2 minusgrader men vinden gör att det känns som det blåser rätt igenom en.

solveig sa...

Alla barn är ljuvliga. Min mor grinar illa när jag har bb hos mig. Usch säger hon, jag TYCKER inte om barn. Hon är i alla fall ärlig. Jag kan inte riktigt förstå det men som det var när vi växte upp gör jag det. Ingen plast, inga modärna bekväml. Hon hade aldrig lärt sig städa eller laga mat, hennes mor var fin borgarfru med tjänstefolk och hoppades väl mor oxo skulle ha det. Men hon ville inte, var urless på dem. Så det blev väl för stor omställning. :-)

Har tagit fram "michelingubbedunjackan", den är varm som ett täcke i vinterkylan. Skönt att våga strunta i hur det ser ut bara det är varmt! ;)