roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

tisdag 5 oktober 2010

höstfunderingar

Vaknade till en klar mild härlig höstdag, en dag då det lyser i snåren och doftar kanel, eller är det äppel. Går ändå omkring och är småpirrigt orolig fast jag intalar mig högt och ljudligt för alla som lyssnar hur bra allt är. Vad bra vi har det, hör du, nu är det så bra att det inte kan bli bättre, det blir bara sämre. Efter sju feta år ..

Läste att vi aldrig har haft det så bra , här i landet eller var det Sverige, men oroar oss för katastrofer och världens undergång och terror mer än förut. Vad då förut, nog hade man större skäl att oroa sig förr. Är det så att vi bättre förstår att ta tillvaron tillvara om fara hotar? Som kontraster skapar starkare färger ger fara liv åt tryggheten och fattas något av motsatserna skapar vi dem själva.

Samlad erfarenhet för världen framåt men det är tur att det finns dumdristig ungdom som vågar göra misstag, annars skulle det inte ske nya upptäckter. Om de unga visste, om de gamla kunde. Ofta känner jag mig hundraårig och hedenhös och förstår vilken kunskap som gått förlorad med många människor som inte längre finns. Kunskaper som inte längre behövs.

Vem kan garantera att det inte är bra att kunna klara sig till exempel utan el eller olja?

Inga kommentarer: