roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

söndag 12 september 2010

språk och politik

har det varit mycket av den senaste tiden. Det var som om man litade mer på herrarna av den gamla skolan som satt i landets ledning, de tycktes ha mer livserfarenhet och kunskap .
När politiker börjar bli yngre än man själv är det som om man undrar hur de ska klara av att sitta i toppen och styra och ställa i landet. Då är det välgörande att det finns någon mått av klarsynthet hos någon ung i alla fall.

Karriärsugen med prestigehunger och dessutom kvinna är inte alltid en bra kombination och blir inte bättre av att inte vilja eller våga medge eventuella felsteg. När kvinnor alltmer börjar ta plats syns de. De försvinner inte i den slipsklädda hopen och det krävs diplomati och skicklighet för minsta felsteg, hon har fått en stämpel som tar kraft och tid att bli av med. Jämför Mona Sahlin och hennes kontotrasseringar, jobbigt för henne men de verkar vara bortglömda nu inför valet i höst. Få se om Mari Kiviniemis klavertramp följs av nya eller barmhärtigt överses om hon bättrar på sin image.

När det är goda tider käbblar man om småsaker som i dåliga tider inte spelar så stor roll därför att det finns högre mål att sträva för.

Inga kommentarer: