roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

fredag 27 augusti 2010

pang pang


Tjahapp, så är det villaavslutning igen. Vad det är? Jo, den sista helgen i augusti firar vi stuglivets sommaravslutning med brasor, marschaller och fyrverkeri. Man äter gott och badar bastu och umgås och myser i mörkret och tackar för ännu en härlig säsong. Snubblar på strandstenarna och trevar sig fram till levande belysning och tycker det är hemskt mörkt plötsligt, hur gick det så fort?

I kväll har vi suttit vid köksbordet och tillverkat fåniga huvudbonader till morgonkvällens begivenhet, det är roligt att vara barnslig när man är vuxen, och tvärtom. Skärgården blir upplyst längs stränderna, det är mycket vackert, varje skärgårdsbo som kan illuminerar och lyser upp sin plätt i paradiset och det smäller och smattrar. Fjärran är friden och när alla sänt iväg en massa pengar till väders i form av stjärnregn och vissel och tjut och krutröken lagt sig lägger den sig igen, friden, kring kobbar och skär tillsammans med skräpet (sic) och naturen kan andas ut. Förutom redan skrämda sjöfåglar som lever ett osäkert liv för ännu ligger jägarna där i vassarna och lurar med sina puffror för att få spännande naturupplevelser med den motiveringen att de idkar jaktvård. Bäh. De kunde vårda så att de siktar på de fåglar det finns för mycket av i stället för sjöfåglar av sällsyntare art. Men antagligen är de så kallade andjakten en kvarleva från den tiden änder fanns i mängd och måsar en mera mindre mängd än idag.

Slut på inlägg.

3 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej! Låter som en trevlig tradition. Önskar dej en trevlig helg.
Kram Birgitta

Cicki sa...

Ha det så trevligt.

solveig sa...

Tack ! Vi lyser upp bara med lyktor och marschaller, raketerna andra skjuter upp får man njuta av på håll, gratis.. :-) Ha det så gott!