roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

onsdag 21 juli 2010

norgetripp


har det varit, en veckas husbilsresa med alla förberedelser och efteranpassning till gamla rutiner har tagit tid så jag inte hunnit blogga a bit. Under sommaren ska det njutas av /hinnas med allt och allt ska tas tillvara i minnets malpåse så att man kan ta fram som tröst när vinterstormarna yr och ishalkan håller gamla tanter inomhus.
Så när det var varmast här åkte vi norrut som Klingspor. Norge är härligt. Landet är så skrynkligt att man lätt tappar bort sig i vecken men fjällen gör att det alltid finns något vackert att titta på under tiden man söker sig fram. Vi fiskade torsk utanför Tromsö och åkte linbana upp till fjällets högsta topp då vädret tillät oss beskåda utsikten. Ih, så högt! Åt valkött, ostron och alla möjliga skaldjur på en fiskerestaurang vid kajen. Maten var utsökt, underbart god. Jag som tycker mer om fisk än kött. Annars var det svaaalt, och regnigt, tur att dotterpion bad oss ta varma kläder med, ju längre norrut vi kom ju mer klädde vi på oss. Långkalsonger, ylletröja och mössa, kan ni tro det?
Tur att värmen håller i sig när vi kom hem så att dotterpion får uppleva sommar och sköna varma vindar.


För maximal havskänsla bygger man ut lite i vattnet.
Börjar det kännas trångt där nere i dalen låter man sig bara hissas upp för att få vidgade vyer..Här ligger Tromsö på Tromsöya. Nere till höger syns Hurtigrutten..

Vi hade tur med vädret den här toppendagen.

2 kommentarer:

Stubbetufsa sa...

Du var i Tromsø? Jeg bor ca 5 timers kjøring derfra og nordover!
Klem!

solveig sa...

Det doftar så gott i Norge av tång och hav. Mitt norska påbrå ringer igenkännande någonstans i generna och vill alltid tillbaka! :-)