roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

fredag 18 juni 2010

Läste att kråkorna i Helsingfors city matat sina ungar med spill från MCDonalds soptunnor vars proteinfattiga föda gjort att kråkungarna inte fått förmågan att flyga utan måste avlivas.


Vad monarkin kostar Sverige i goodwill och pr kan inte mätas i pengar. En republik skulle aldrig ge samma välbehövliga känsla av historia och glamour, fest och sammanhållning och det är vad vi behöver få när media ibland är fylld av tråkiga nyheter.


Här växte kungsljus och ängsblommor. En gång. Fetknopp över berget och fåglar byggde bo bland buskarna. Nu har konsten att utarma biodiversiteten vunnit och alla hinder tagits bort för att motorgräsklipparen ska kunna köra obehindrat. Inte att undra över varför mångfalden minskar.
Det skulle bli en fin torräng med alla möjliga blommor.


Men det ska passa det mänskliga ögat för perfektionism.


Inget annat.

5 kommentarer:

Cicki sa...

Kul att läsa din kommentar om svenska kungahuset kontra republik. Här är det ju många som vill avskaffa kungahuset för att de anser att de bara kostar en massa pengar. Då tänker man nog inte på att även en president kostar plus just det där med goodwill som du tar upp. Själv är jag rojalist även om jag är lite trött på allt om bröllop som varit på alla TV-kanaler. Bröllop och fotboll. Men ikväll har jag njutit av en underbar konsert som var regeringens gåva till brudparet. Jag njöt, skrattade och rördes till tårar i en salig blandning....:-)

Anonym sa...

Folket vil ha brød og sirkus. Brød har vi, og sirkuset står kongehuset for. Jeg er ingen royalist, men må innrømme at også jeg følger med på kjoler og pynt og fest, som under bryllupet i Stockholm i helgen. Og at det falt noen rørte tårer da vår kronprins talte til sin Mette-Marit i deres bryllup for noen år tilbake. :)

solveig sa...

Så sant, du mormonsen. Bröd och skådespel behöver folket så att de inte knorrar. :-) Jag tror inte många ögon som såg bröllopet var torrt, det var helt rörande, äkta och fint på alla vis.

solveig sa...

Så sant, du mormonsen. Bröd och skådespel behöver folket så att de inte knorrar. :-) Jag tror inte många ögon som såg bröllopet var torrt, det var helt rörande, äkta och fint på alla vis.

solveig sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.