roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

onsdag 30 juni 2010

Bästa tiden

är nu, luften är som vaniljkräm och vinden varm. Tänk att kunna sitta i båten ute på fjärden i bara skinnet, känna dofterna från land där solen som värmt i vassarna blandas med dofter från saltvatten och hög luft.

Ibland får jag bara för mig hur ömtålig den här planeten är. Hur många tänker på att det bara är en tunn tunn hinna vi lever i?

Igår kväll när vinden mojnat och tystnaden lagt sig långt långt ut över vattnen så att intet ljud hördes på kilometers avstånd insåg jag vilken lyx det var. Tystnaden. När är det riktigt tyst ute numera, länge tyst?


http://www.fritzens.com/

Men det varade inte länge. En vattenskoter satte igång att vråla och alla som vet hur en fjärd kan bära ljud förstår hur det lät fastän vattenskotern befann sig rätt så långt borta. Som ett argt bi.

Naturligtvis ska alla kunna njuta av en vindstilla fjärd men när den andres sätt att njuta av sin lyx blir den förstes helvete då stiger ilskan till kokpunkten.

Vattenskotrar borde bara få användas inom bestämda områden under bestämda tider. Eller inte alls.

5 kommentarer:

maja sa...

i Norge är de förbjudna, än så länge iaf. Bakgrunden bakom förbjudet är att de bara är för nöjeskörning, dvs ingen nyttofarkost, plus att de stör värdefullt fisk- och fågelliv. Men farbror Europa tycker Norge bryter mot den fria handeln när de inte får sälga vattenskortar hit så det förbudet tror jag håller på att upplösas..suck.

maja sa...

*sälja...

solveig sa...

Man blir så trött.

solveig sa...

Man blir så trött.

solveig sa...

Oj, så trött..! Det blev visst lite gälit här. :-)