roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

torsdag 13 maj 2010

värmen komJag är så glad att jag hann se och uppleva älvens stränder innan de blev raka och tråkiga. Då var det lummigt och omväxlande. Skuggiga spännande ställen med stenar, olika träd med en mångskiftande strand som inspirerade skalder och poeter.

Nu är den tråkig och elproducerande. Den fisk som ibland finns är inplanterad forell för att kompensera förlorad vandringsfisk. Den forell som inte fiskas upp dör säkert av tristess. Stränderna är enahanda rätlinjiga med tuktade planteringar i raka jämna rader. Gräset klipps med brummande miljöbovar, inget lämnas åt naturlig mångfald. Ingen dras till plask i strändernas vatten, det är brant och farligt och ska beundras på håll.


Idag kom sommarvärmen. "Som en ko skulle ha blåst mig i nacken" sa man förr. Då visste man hur en kos andedräkt kändes, varm och doftande av gräs.

Om man höll hästar för köttets eller mjölkens skull, skulle de hållas lika instängda som dagens kor och grisar som aldrig i sitt liv får se Guds klara sol?

Den yrvakna skräckslagna björnen som häromdagen irrade omkring i grannkommunen och skapade närmast paranoida säkerhetsåtgärder sköts.
Går det inte att flytta en nymornad nalle till lugnare trakter på ett trevligare för barnen mera förståeligt sätt? För det var ju dem man tänkte på.

2 kommentarer:

Birgitta sa...

Hej! Vi väntar fortfarande på värmen. Hit kom regnet istället.
Fina bilder du visar.
Ha det så skönt nu.
Kramis Birgitta

Stubbetufsa sa...

Vi tenker også med sorg tilbake til det som var, men son er forandret...
Det er vår skjebne (lagnad).