roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

söndag 28 mars 2010

mandelmazariner med hallonglasyr

till söndagskaffet blev det för gottegrisen idag.


Har kommit in i värsta bakvurmen, älskar att svänga ihop något sött och gott och gärna något som är en liten utmaning. Denna var ändå enkel i sin extravagans, allt blandas i matberedaren.


Det blir en rejäl sats som räcker till många.







Sötaste söta sötebröd. Glasyren gör att det håller sig längre och bittermandeloljan ger en fin smakbrytning. Någon gång ska man riktigt skämma bort sig. Jag gör det ofta! Här kommer receptet.

Mazarinrutor med hallon

ca 30 rutor
1 tim+ 1 tim

1 dl sötmandel
6 dl strösocker ja det ska det vara..
350 gr smör
2 ägg
7-10 droppar bittermandelolja
3 dl mjölk
6 dl vetemjöl
1 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Hallonglasyr
3 dl florsocker
1,5 dl hallonsylt

till servering ev färska hallon

1. Sätt ugnen på 175 C'. Klä ugnens långpanna med bakpapper.
2. Lägg sötmandeln med 1 dl av sockret i matberedaren och mal fint. Tillsätt smöret i bitar och mixa jämnt.
3. Knäck ett ägg i taget medan maskinen kör. Tillsätt bittermandelolja och mjölk och mixa helt kort.
4. Tillsätt resten av sockret, mjöl blandat med vaniljsocker och bakpulver och mixa igen.
5. Bred ut smeten i långpannan och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter.Prova med en sticka. Låt kakan svalna helt.
6. Rör ihop florsocker och hallonsylt till en glasyr och bred ut över den kalla kakan. Skär i fina rutor.

Inga kommentarer: