roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

söndag 28 februari 2010

snöslask och thaimat

Stora våta flingor dalar ner och det hörs försiktig fågelkvitter. Det doftar vår. Tur att jag skottade snön igår innan det blev tö, nu är den tung och inte samarbetsvillig av sig. Hoppas den inte töar bort för tidigt, ännu ska vi ut till skären i sportlovsveckan

.

Härligast är det att ta sig dit för egen maskin, motorhjälp om det inte är nödvändigt är lite fusk. Jag är väl otroligt stenålders och gammalmodig men jag tycker att själva färden ska vara kämpig och obekväm, en jympa med upplevelse. När man är framme är det inte så mycket att göra än att kolla läget. Stugan är kall, allt vilar vinter och spår efter möss är kanske det enda liv som märks. Men man har varit ute utan att lämna efter sig illaluktande avgaser i det för alla rara luftlagret.

Stök i kök och mat på fat har det varit i dag.. Mormor och son med flickvän och hennes mor på middag, så egen fästman också och alla lät sig väl smaka.Gjorde kokoslax med lime till kinesisk kål med nudlar. Efterrätt apelsin och banansallad indränkt med en skvätt limonocello. Vaniljkvark till. Gjorde en ny upptäckt, ketjap manis eller sojasåsen som gav en fin svischeliknorr.

Inga kommentarer: