roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

måndag 14 december 2009

grymt grymtJag har onda aningar,sa grisen ( klicka på video nr två) när han såg yxan i advent. Om jag tar avstånd från den grymma grishanteringen och vägrar skinka i år hjälper det inte mycket grisfarmaren som går miste om pengar och i slutändan måste föra mer apatiska och lidande grisar till slakt som gör att priset osv.. men jag tror många efter detta hellre betalar mer om grisen dog lycklig.

De överdimensionerade grisfabrikerna med den automatiserade skötseln som kommer an på några personer är så känslig för störningar. Det behövs bara att någon blir sjuk av personalen eller går igenom en kris eller någon försummar sitt arbete för någon dag för att det ska bli följder för lång tid bland nassarna. Lönsamhet borde inte få kosta på djur och natur men det svårt att se gränserna som i slutändan berör alla.
Tack vare ett öppet samhälle kan somliga vara lagliga på olaglig väg. Det behövs ibland att någon gör något som inte är helt lagligt för att kringgå den sammansvurna kontrollen som förhindrar att något publiceras som smutskastar en näring vilket gör att mycket aldrig kommer i dagsljus.

Det är att hoppas att de berörda vidtar åtgärder för att förhindra att grisar och andra djur i människans närvaro far illa och inte föser ansvaret på oss konsumenter i tro att det ordnar sig den vägen. Ibland får man känslan av att politiker gömmer sig bakom ekonomin och att vi, den grå massan av konsumenter ska styra utvecklingen i rätt riktning.

Klas Klättermus i Hackebackeskogen sjöng rätt: Man ska äta palsternackor, de går inte av för hackor..

1 kommentar:

maja sa...

ekologisk gris? eller va sägs om jag o Stian tar med jultraditionen pinnekjøtt från Norge till jul? Stian vet hur det ska tillredas så vi kan ta hand om det. Här är väl fåren lyckligare än vad grisarna är där (o annanstans). Dessutom käkar får gräs o håller landskapet öppet, även om de nu kanske rapar växthusgaser lite väl mycket. Sen sill o vegetariskt.