roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

onsdag 30 september 2009

tack för i sommar

Ut igår på sista båtturen för att göra färdigt för vintern. Tömma vattentunnor och sånt som kan frysa. Bastubryggan hade vi redan dragit upp förra gången. Nu fick det tappra äppelträdet ett galler kring sig för eventuella harar eller sorkar och uteblommorna planterade jag i täppan för lite längre liv. Lejongapen blommade för fullt i dem.


Nu ska den gamla damen Tjirolin i ide. Hon har blivit avklädd och tvättad och smord och står än en gång under taket och torkar innan kylan kommer. En gammal träbåt är ett levande väsen. Trä är som hyn, det ska behandlas på samma sätt. Peeling på våren, ansiktsmask och fet kräm. Lite botox i rynkorna och så ut i dansen på vågorna.
Vid höstbehandlingen djuprengöring, främst ska underredet tvättas och kroppen luftbada i lite halvfuktig skugga, det är mojsigt och gott för en naturlig gammal dam.


Nästa onsdag seglar vi någonstans bland de grekiska öarna. Hu, jag har haft resfeber i en vecka redan. Bävar mest för flygresan, har hemskt flygfobi.


Måste tänka på det här så går det bättre. Man är modig när man gör något man är rädd för... det får också stå som tröst.

Inga kommentarer: