roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

måndag 13 juli 2009

Det doftar av snöslask och vått, sparken står och har gjort sin vinter. Cykeln med framhjulet i drivan, förändring, övergång, något annat ska komma. Men nu är nu, där då. Till höger brunnen. Vägen till uthuset i flitig användning. Solen värmer på ryggen och bakom står det långa uthuset med alla dörrarna till alla olika nödvändigheter på en gård i stan. Utedass, bastu, magasin, tomt stall, vad var det mer? Högt skitfall på dasset, hög trappa dit upp till hålen. Det drog ur hålen när man tittade ner genom dem. Kallt drog det. Upptäcktställen, gömställen, mörkt och stort och så hemma alltihopa. Jag är under åtta år.

Inga teleskopstegar, ingen fast stege med skydd runtom. Sviktade den långa stegen? Högt till himla bar den, Jakobs egen. Hängde ofta i armarna i de lägre pinnarna. Träet, strävt,varmt av solen. Väl infattade stegpinnar på den närmre stegen, jojo, det var rejäla doningar. Allt andas frid och äkta vara. Snart kommer nån och säger något skämtsamt klurigt. Fryser du idag? Så frågade vuxna jämt. Frös man? Nej, jo. Inte visste man att man frös när man frös. Måste känna efter, är det såhär det känns? Det är som det ska vara för evigt amen det man upplever som barn. Solen värmer ju, och där i smygen under grannens fönster, där mellan trapporna är det lä och speciellt.

Hittade ett gammalt foto och med datorns hjälp kommer detaljerna. Jag skulle bara vilja veta hur det såg ut ännu tidigare.

Funny Answers from Exam Papers: "The Greeks where highly sculptured people, and without them we wouldn't have history. The Greeks also had myths. A myth is a female moth".

Inga kommentarer: