roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

fredag 24 juli 2009

skäriliv

Det är lagom, varken mer eller mindre behövs. Vi måste lära oss konsten att avstå, att stanna upp, göra något långsamt. Reflektera och dra slutsatser över vad som har varit, se det som är och finns.


Men de här senaste dagarna har allt hänt så fort så jag är alldeles matt. Då går jag ner i min trädgård och bara tittar, på blommorna och träden och allt. Där växer de i godan ro, delar med sig av sin vetskap om att allt är förgängligt men nu är det vår tid, varsågod. Bären mognar, det är liv och lust och fägring stor.

En brun fågel hade flugit mot fönstret och låg död på uteverandans golv. Slog upp i fågelboken, en koltrastunge. Det kunde ju ha fått vara en vanlig trast, en talgoxe. Inte en koltrast som har så vacker sång. Sorgligt. Klippte till en rovfågelsiluett av svart grillpåsepapper och klistrade på fönsterglaset . Den här koltrasten tog alla vackra sånger med sig.

Mera lessamheter.
Lilla söta Emma som vi fick ha i femton år är död. Sorgligt, sorgligt och så tomt. Hundar, alla djur egentligen men speciellt de som låter sig domesticeras och som vi inför Vår Herre har ansvar för just därför att deras liv är så beroende av hur vi tar hand om dem, känns alldeles speciella . Emma var den nionde hunden: Kim, Jockum, Rita, Ria, Rasmus, Molly, Poku, Jerry, och nu, Laban.
Så ett glädjepiller, lillpion har kommit hem och vi har haft ett härligt dygn på skären med barnbarnet och Laban.
GlitterbadFöre det ett skönt dygn där med äldsta dotterns hund, rottweilern Osku. Han log över hela ansiktet över att få komma ut, spännande! Det var varmt i båten, men snart får han svalka tassarna i strandvattnet.

Inga kommentarer: