roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

söndag 12 juli 2009

Dagen före regn, och dagen efter, men festdagen blev solig. Mamma har ofta tur med vädret på sin dag. Vi firade henne med middag vid stadens båthamns cafe' där segel- och motorbåtar sjösattes, lade till och gick ut alldeles nära. Mamma satt i solen vid cafeet i kretsen av vänner och släkt. Hon njöt av att få prata och att barnbarnsbarnen kunde vara vid stranden och plaska.

Så skålade vi och sjöng ja må hon leva, så åt vi och drack och det var allmänt småtrevligt i det gamla tullhuset med sina ståtliga bjälkar i taket och den goa trä- och tjärdoften i golv och väggvirke. Akvarellmåningarna på de grova stockväggarna gav en fin kontrast.

Andra fläktar än sommarvindens kändes, historiens vind blåste genom tullhuset. Det är på det viset att huset där vi bor i stan byggdes av stans tullförvaltare som här i tullhuset för länge sen kontrollerade och katalogiserade inkommande och avgående varor. På den tiden var staden en hamnstad med rättigheter för import och export och näringslivet dominerade över nöjeslivet i hamnen.

Nu trängs de i hamnbassängen, fartvidunder och verandabåtar för lust och ledighet. Mamma som sett lite mer vatten flyta under bron än vi tyckte att folk är bortskämda. Inte för att jag hoppas men Gud give sa hon, att det blir en kristid, folk kan inte göra något nuförtiden utan bränsle och el. "Nyhjälplöst och bortklemat är släktet. "

Hon kom ihåg när det bara fanns enkla träbåtar med en- eller tvåcylindriga inombordsmotorer. "Man rodde och seglade och hade sjövett, nu har de bara brått."

Så kom en storståtlig Bayliner-båt som skulle sjösättas på ett släp körande framför oss . Men mamma, här kommer din present, nu får du ta oss på en provtur. Skämt åsido, allmän munterhet och hon skrattade lite snett själv.

Cafe' Tullhuset i bakgrunden.


Funny Answers From Exam Papers: "The sun newer set on the British Empire because the British Empire is in the East and the sun sets in the West."


Inga kommentarer: