roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

söndag 31 maj 2009

vattenögat


som ett trädgårdens magiska centrum speglar det himlen och lockar till sig liv. För cirka hundra år sedan ägdes gården av en trädgårdsmästare som hade anlagt sandgångar, rabatter, krikonträd körsbärsträd och många olika äppelträd.

Efter många turer i gårdens historia tills den dag mina föräldrar köpte den 1946 har flera växter överlevt både potatisodling, hästhage och allmän vanvård. Pappa sågade ner tolv äppelträd för att vi behövde potatisland åt två familjer som då bodde i huset! Det var viktigare med potatis än äppel. Senare gav han halva tomten åt den andra familjen för att de skulle kunna bygga sig ett eget hus. När de skulle sälja ville jag köpa tillbaka delen för att sluta cirkeln men hann inte, affären avgjordes så snabbt.

Nu har i alla fall spirea, krolliljor, stickelbär massor av olika sorters hallonbuskar, blågull, nattviol och den blå revsugan som växte vild lite varstans kommit tillbaka, jag får vara nöjd med det.
Det växer och gror, i morron ska jag vända upp kryddlandet och plantera persilja och citronmeliss som har överlevt två vintrar men inte den här.

Glad att den franska dragonen gjorde det. Att dragonen är fransk vet man för den bedövar tungan en liten stund!

Inga kommentarer: