roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

onsdag 27 maj 2009

citat

ur en marknadsbetraktelse från finansvärlden idag:

"En grundläggande trend är att det ej längre finns avfall utan allt ses som mer eller mindre återvinnings- och förnyelsebara resurser. Det ekologiska är också det ekonomiska! I förlängningen kan det kanske innebära att kvalitet kommer att ersätta eller åtminstone matcha kvalitet. Likaså ökar kanske betoningen av innehåll/kunskap framom formalia/materia. Tjänstekonsumtionens eller tjänstefieringens betydelse ökar ytterligare i tjänstevarans eller varutjänstens hela ekonomiska och ekologiska kretslopp.

Aktuella exempel på detta är alla upplevelseindustrins evenemang med olika artister och världsstjärnor. Ishockey VM, Eurovision Song Contest, EM i damfotboll samt Eagles, Madonnas m fl slutsålda megakonserter...
"Simpla bulkprodukter" erbjuder ej längre annat än varaktig basbehovstillfredsställelse.
Upplevelser är unika till tid och rum och kan följaktligen inte lagras. De är hälsosamt symptomatiska på den nuvarande instant-generationens behovstillfredsställelse av allt-och-nu-genast.

Kanske signalerar detta att vi är på väg mot en bättre och hållbarare värld?"

Ett optimistiskt hojtande som är tacksamt att höra. Det uppmuntrar till fortsatt strävan med vår sällsynta planets rehabilitering.

Inga kommentarer: