roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

lördag 21 februari 2009

alla dessa


som för nöjes skull måste ha en förbränningsmotor för att ta sig fram i skogen.

Som vrålar fram i skalbaggsliknande mackapärer på larvfötter med uppvärmda handtag och fotsteg. Vidunder som kör sönder rötter och småträn, skrämmer vilt och tamt och stinker. Flockar av fartgalna testosteronstinna unghannar i sina potensförstärkare som ska ut i naturen och vräka på.

De som ikläder sig skidställ av senaste märke och snitt, som kör till ett upplyst elljusspår och kliver ut ur den uppvärmda bilen, knäpper på sig plastskidorna och trär de ergometerdesignade stavarna på designhandskbeklädd hand och stavar ut för att uppleva oförstörd natur. Som hoppas möta andra som ser hur uno magnifico just försvann bakom kröken. Som lämnar motorn igång för att ha en varm bil när de kommer tillbaka.

Dem ger jag inte mycket för. Skulle kalla det energislöseri med den egna och maskinella kraften, det senare på den vackra naturens bekostnad, den som är meningen att upplevas.

Ställ er på vedbacken hos en gnällig käring i stället och hugg en nätt liten vedhög och känn dagens goda gärning värma. Hon blir glad och ni får en kopp kaffe med temla.


Ha ett trevligt sportlov. Sporta klokt.

1 kommentar:

Anonym sa...

Nice pages!
we like your blogging style and we want to sponsor your blog.
If you want us to link your blog in our site,
put us in your blogroll and

1.send us your site/blog address;
2.send us a representative image of your blog (if you have one);
3.send us a brief description of your site.

we would be honored to sponsor your blog!ilinkyoursite staff
"I link your site"