roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

fredag 2 januari 2009God fortsättning!!

Efter festen borde jag inte vara så trött eller vinglig på bena att jag inte orkar diska utan att krossa något glas. Om man inte har diskmaskin förståss.. Det är SÅ tråkigt att komma ner i köket följande dag och möta flottig disk i högar. HU. Såhär ska det helst se ut, men så helt glänsande rent..tja.

Här kommer
Nyårsmenyn

Glöggmartini
Laxpaket
Grillad oxfile med gräddkokt potatis och calvadossky
Sommartiramisu
Kaffe med kanelcheesecake
"Dra åt hel..bricka" som inte behövdes:
Janssons frestelse


Dryckerna skötte fästmannen om, jag vet inte vad han bjöd på men gott var det. Hade fullt upp med maten.. Det blev inte så perfekt som jag tänkt men trevligt hade vi.

Vitvinsglöggen hade tagit slut i affären så vi kokade upp och silade glöggkryddor i vitt vin, men det blev inte bra. För att få mera sting hällde vi i lite av calvadosen. Det blev bättre, men inte bra så i med lite rött! Vid det laget måste vi nöja oss, hur gärna vi än velat smaka oss vidare. Man vet inte hur det hade slutat.. Nu var det ju inte längre överensstämmande med menyn, det blev något hemlagat..

Laxpaketen blev en överraskning, en ovanlig smakkombination med peperomi och mozarella, körsbärstomat och basilika. Peperomin gav sälta och röksmak åt laxen, gott!

Tyvärr blev oxfilen inte riktigt mör, kanske hade den fått steka lite till. I alla fall, det är något visst med det bästa köttet på hela djuret. Sällan äter vi kött så med lite bättre samvete kunde vi det nu. I stället för champinjoner hade jag lagt egen torkad blandsvamp i blöt dagen före till såsen. Smörstekt äpple och rucola som knorren överst.

Potatisen blev lite för såsig så att "brödtornen" inte kunde hålla ihop det. Men god blev den.

Efterrätten blev lyckad, lemon curd sen tidigare och en tårtbotten som visserligen torkat lite men blev lagom med en skvätt limoncello varvat med hallon i hallonsylt, vaniljsås ihopvispat med mascarpone och så hallon överst. En salig blandning av sötma.

Kanelcheesekakan försvann i ett huj. Alla gick mätta och trötta och jansson finns nu för några middagar framåt...

.

Inga kommentarer: