roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

tisdag 21 oktober 2008

Där hänger de kvar ännu även om alla blad sagt goodbaj för i år. Obs det lilla ynkliga äpplet mellan de tre giganterna .. Det är inte alla förunnat att få bli stor.


Vi har plockat äpplen, det kommer så mycket! stora gröna Antonowka. Vad ska jag göra av dem? Har gjort saft, mos, muffins, paj i långa banor och former och nu ska jag rexa också de finaste som ännu hänger kvar. Rexa betyder att konservera hermetiskt, utrycket kommer från apparaten man använder. Det är en speciell konserveringskastrull av märket Rex som användes före det blev vanligt att frysa in mat. Man gör egna konserver som inte fodrar energi för att sparas. Klimatsmart och snyggt i skafferiet. Lägger in hela äppelklyftor som blir gott som efterrätt med vispgrädde eller hur man bara kan tänka sig begå dem. Konserverna håller flere år.

Så kollade vi båten, hade tänkt oss ut till helgen och sova över men det blev inte av. Det får bli inkommande helg i stället om väder och vind tillåter. Inte så länge kvar man kan åka ut till skären, det är skönt därute i stugvärmen när mörker och vindar råder utanför.

Inga kommentarer: