roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

onsdag 3 september 2008

trädet i fröet

Vilande i den tillit som skapar världen landar miljoner mikrochips mjukt i spindelnäten. Matade med björkkoder glittrande en stund i den varma kvällssolen innan de låter det som ska ske med dem ske. Mångfalden garanterar återväxten. Sommaren har gjort sitt men i fröet väntar nya somrar med mössöron och sus och bastukvastdoft.

Det är skönt med frön. Förhoppningsfullt spännande och lovande. Bara för att de är så små och så många struntar man ofta i dem och viftar bort dem som skräp och dammkorn.

Där inne vilar värme, mat och lyst. Om fyra månader kommer frökatalogerna och det roliga börjar igen. Suck, alldeles för länge! Men snart ska jullökarna i källaren och vänta tio veckor och så har halva tiden gått och det är dags igen att fröjdas.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja frön är förunderligt välformade och vackra. Jag brukar så frön till tvååriga växter som mariaklocka, stockros och fingerborgsblomma, för att få så också på sensommaren. Nu är det plantering av vårlökar som gäller, för att rikta blicken mot favoritmånaderna. Precis som du skriver är det 4 månader till frökatalogerna och då får man ju fantisera fritt;).
Maria