roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

söndag 3 augusti 2008

I bakgrunden dukar mamma kaffe på trädgårdsbordet och det är bara någon dag innan treårsdagen. Vart tog fotot vägen där jag håller honom nyfödd i famnen? Vart tar åren vägen?

Snart kommer fammo och faffa, fammos far och nya fru, moffa, moster och morbror, farbror och fastrar och kusiner och hela gården är full av tjocka släkten med paket och skoj och skratt till sena kvällen. Känner ibland ett uns av avundsjuka mot att dela honom med så många..! Samtidigt som det är en lycka för honom att ha och för mig att lära känna en så stor och hjärtlig släkt. Som hans mormor. Det är roligare och så mycket lättare och vackrare att vara mormor än svärmor. Som mormor har man rutin på barn mera än på en främmande vuxen man som ska bli hemma i huset.

Det är en ansvarsfull uppgift att vara en länk i tiden och en stor förmån att få vara mormor. Jag ska lära honom kasta smörgås, spotta i lä, grädda pinnbröd, göra en sälgpipa, bygga en flotte, paddla, ro och segla, spela schack, rim och ramsor och ordens magi, skilja på trädgårdssångare och gransångare... och att aldrig sluta leka.

Inga kommentarer: