roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

tisdag 29 juli 2008

Borde företa en resa till hufvudstaden att bese utställningen av landets främsta akvarellister. Vara lite kulturinriktad och få impulser. Åka tåg dit är lagom meditativt, man kan ta en promenad utan att stanna upp. Känna fartvinden vina i skarven mellan vagnarna. Blanda sig med det finska folket och känna sig tillhörig och stolt och fosterländskt lycklig över vårt vackra land som susar förbi fönstret.

Som när vi kom från Namibia. Från hetta och ökensand och torra bruna grässtäpper, uttorkade flodbäddar, färger mest i brunt till ett vårgrönt, friskt och svalt nordanland. Ah! Och tåget var gudagott att vara i efter att ha kört 4wheeldrive 1000 km på vänstra sidan och suttit vettskrämd som en kanin i ett flygande provrör i 12 timmar 5000 km upp i luften. Allt för nöjes skull.

Men nu jag vet rakt inte, att enbart för nöjes skull förflytta sig med ett kommunikationsmedel som avger kemiska ämnen ger mig betänkligheter. Om inte luften blir renare om jag avstår så är samvetet rent och pengarna använder jag till något som växer och gror av kolsyreassimilation och kväve mm.


Inga kommentarer: