roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

torsdag 26 juni 2008

Ännu en bild av utsikten från stugans fönster. Svanparet i föregående inlägg är också ett exempel på hur den ständigt skiftar. Blir aldrig trött på att sitta vid bordet i värmen från vedspisen (då den äntligen drar så det sprakar i granveden, mysmys-) och titta ut.

Vad gör de i Sverige när det regnar? brukar vi undra här. Jo, de låter det regna. Vissa tar sista minutenflyget till södern för att få värme och sol. Doften av nytvättad juni plus lite rök från skorstenen är tusen gånger mer värd än koloxidutsläpp från flygtrafik. .

Men det är viktigt hur röken ser ut. Helst genomskinlig och dallrande som vittvinsgele intill skorstenskanten, då är förbränningen som bäst och ger minst fula luktiga rökgaser.

Apropå värme - nu har fjärrvärmekillarna varit här hemma på gården och ställt tillbaka spalje, staket och slätat ut efter allt grävande. Sått gräsfrö och varit charmiga. Nu ska jag plantera någon ny klängväxt i stället för humlen som blev alldeles för vidlyftig. Men vad? Där är ganska skuggigt och blåsit.

Inga kommentarer: