roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

onsdag 21 maj 2008


Poetiskt skaldar narcisserna i en klunga bakom snart utblommade liljor. Kronbladen lyser och bländar, de vippar med gula minikjolen: "Tittut! Jag har parfymerat mig och vill dansa med dej."
Steg upp tidigt i morse och for iväg på styckningsmöte. Det låter lite makabert men handlade bara om byråkratiskt pappersarbete. Körde långsamt för det var så vackert med alla skira löv i motljuset. I denna ljuva sommartid.. gå ut min själ och gläd dig vid..

Mötet var snabbt avklarat. Efter det bokföringsbyråfläng och mera pappersbladder. Så en ljuvlig stunds arbete i trädgården. Flyttade styvmorsvioler och planterade timjanplantan och mossflox. Strax före midsommar kommer grävmaskinen och då är det inte roligt för en liten styvmorsviol att vara i vägen då hela terassen ska byggas om. Den ser bedrövlig ut efter fjärrvärmegrävandet. De stora stenarna har fallit och ligger i en hög nedanför. Häcken ser död ut..

Mor ville ut och handla på eftermiddagen. Hon är så rama, som vi säger, hon har ju nyligen kommit hem från sjukhuset och har ont i knät. Att vara rama är mera än duktig. Hon skämtar, är glad och ser och noterar alltmöjligt. Mor är het unik på alla sätt.

Smolk i glädjebägaren, tösabiten mellan hav och öken har fått något konstifikt i sitt ena öga. Det har svullit och doktorn är långa vägar bort. Mobilkontakt får vi inte men vi kan mejla. Hoppas det går över.

Inga kommentarer: