roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

torsdag 27 mars 2008

muskovadosorbet med dulce de leche


Något för gottegrisar!
Hade en burk kondenserad mjölk hemma och hittade dethär receptet i "Två systrars söta", en ljuvlig kokbok med utsökta söta och goda saker.

Om du kokar konservburken i fyra timmar får du dulce de leche som är gudomligt god. Någonting mellan tjinuskij och kola men med ännu finare smak. Den innehåller ju bara mjölkens eget socker. (Inget för laktosintoleranta...) Så beräkna fyra timmar till en underbar dessert, det är det värt.

6 äggulor
2 dl muskovadosocker
2 msk kall espresso eller starkt kaffe
1 tsk rom
4 dl vispad grädde

1 burk kondenserad mjölk

Vispa ägglor och socker i vattenbad till en tjock kräm. Ta från värmen och fortsätt vispa tills den är helt sval. Tillsätt kaffe och rom.
Vispa grädden och blanda ner den i krämen.

Häll i en stor form eller små portionsformar och ställ i frysen i minst 4 timmar.

Lägg under tiden burken med kondenserad mjölk oöppnad i vatten som ska täcka burken helt. Koka i 4 timmar. Det är viktigt att hela burken är täckt med vatten.

Ta upp burken och spola den med kallt vatten tills den kallnat helt.
Ta fram parfaiten 30 min föe servering. Servera med en klick dulce de leche.

Inga kommentarer: