roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

måndag 25 februari 2008

vatten


i trädgården som porlar och blänker, det ger en helt ny värld att beskåda från sittplatsen. För många år sen grävde vi en liten grop för en blygsam damm till frostfritt djup, 1,5 m. Den har fört dit trollsländor, grodor och fåglar. Under och på ytan kryllar det av liv. Vattenmätarna kilar av och an gåendes på vattnet som bara de kan och dykarbaggarna lurar på späda grodyngel. På sensommaren hoppar små grodor i gräset så man knappt vågar klippa det.
De kluckar tidiga vårkvällar och det är ett plaskande och hoppande i den lilla vattensamlingen. I fjol planterade jag näckrosor, spännande att se om de övervintrat. Stocken har jag satt dit så att smågrodorna ska kunna klättra upp och fåglarna att sitta på när de dricker.

1 kommentar:

Randi sa...

Jag håller med dig. Vatten i trädgården tillför en annan dimension. På kvällarna sitter vi alltid vid dammen och njuter av alla smådjur, som tar den i besittning. Men jag har aldrig sett någon fågel eller groda sitta på ett näckrosblad. Däremot sitter de på stenarna. Väntar med spänning på en rapport om dina upplevelser vid dammen.
Kram Randi