roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

fredag 8 februari 2008

reklam

i postlådan, det kommer det inte för jag har satt upp en liten remsa där det står; ingen reklam men gärna samhällsinformation, tack. Reklambladen har numera smugit sig in mellan tidningens sidor medan samhällsinformationen lyser med sin frånvaro. Det långsiktiga ansvar och det föredöme viss reklam borde ha skyms ibland helt av vinstönskande. Den lyckas säkert väl med att tilltala dem som inte bryr sig om en del av konsekvenserna av köpet och i användandet av produkterna. Tillverkning och råvaror är i alla fall något som mer och mer kontrolleras och vart det hela ska hamna när det har blivit avfall. Men reklamens dumhet både roar och förvånar.

Ex. Stadium som tror att slalomåkningen går lättare i egna pjäxor som inte andats andras svett.
Yamarin kan man glatt "köra" som en bil när vattnet ligger såhär glatt. Friden ser lockande ut på bilden men det är tyvärr ingen frid på kobben i fjärran. Det spegelblanka vattnet bär ljudet så att alla på sjömils avstånd hör vrålåket.
Hur är det med friden ombord när det går sjö? Lilla frugan grinar antagligen illa och ångrar att hon inte tog på sig sportbh'n.. nu får hon sitta och hålla i brösten. Möjligen gläds hon att det i alla fall går undan så att färden över fjärden blir kort. Karin Boyes dikt att det är själva resan som är färdens mål förstår hon inte riktigt helt i samma grad som den potente vid ratten.
Om båten är häftig? För den som söker en sån, men mest är den bränsletörstig, omgivningsnonchalant och opraktisk. Tvärtemot denhär...
2 kommentarer: