roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

måndag 7 januari 2008

sparkstöttingvinter


Mitt i stan kan man komma fram med dethär gamla välprövade fortskaffningsmedlet för isiga och lagom snöiga vägar. Det är avgasfritt, det är friskt och nyttigt för i ett huj far julfläsket som i lugn och ro satt sig kring mage och rumpa. Också gäddhänget får sig en omgång, det tar på armarna att sparka med benen. Tänk om det blev inne att ha en påse med sig att plocka skräp i samtidigt som man är ute och vädrar sig! Sedan överträffa sig själv och sätta i rätt sop hemma. Motionen blir mer varierad; knäna böj och arm sträck, och det känns gott att vara när man gjort en god gärning i stället för att titta på skräpet och tänka usch fy så folk bara slänger. Somliga gör vår värld till en soptipp.
Sparken går att lasta med saker, och skräp, och på vägen ser man människor, särskilt de utan bil omkring sig, och kan byta ett par ord. Idag plockade jag upp små röda pinnar som blivit kvar efter nyårssmällar. De blir söta blompinnar åt rangliga plantor i vår.
Åt bilarna får jag bara lust att göra en obscen gest, önskar dem hjärtligt dit pepparn växer. En bil stinker i luft som är frisk men står man mitt på en motorväg känner man det paradoxalt inte, vår förmåga att snabbt vänja oss vid lukter är välutvecklad.
Här inte en bil så långt ögat når men ändå i staaan! Sån är vår stad, stor till ytan men hoppeligen liten i evighet, amen.

Inga kommentarer: