roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

tisdag 29 januari 2008

loppis


är trevligt. Samvetet mår bättre och det känns lite som att gå på skattjakt. Tänk om man gör ett riktigt kap bland alla prylar som cirkulerat i andras liv. Att syssla med antikviteter låter lite pretentiöst, då har man lite kunskaper och mycket näsa för det som kan passa att finnas på Bukowskijs eller t o m Sotheby's, men hoppet att något förirrat sig till Loppis i stan förde mig in bland hyllorna idag. Där samsas vanligt folk som söker vardagsprylar billigt i en hemtrevlig atmosfär utan stress och kassakö med klirr.

Författare vars böcker aldrig blir gamla stoffiler, de eviga, hamnar ofta hit. Trots att stilen de är skrivna på känns lite ålderdomlig i våra ögon finns det tidlösa där bara uttryckt med lite andra ord. Hittade en liten bok med Runebergs kärleksdikter illustrerad av Björn Landström tryckt 1947 för 4 euro. Björn Landström blev berömd för sina marinteckningar bl. a. Märker hur Runebergs förnamn är förkortat för att rymmas inbland snirklarna på pärmen.
Selma Lagerlöf kunde konsten att fånga intresset redan från första raden, tex i Gösta Berlings Saga; "Äntligen stod prästen i predikstolen.. "
Under stumfilmens tid filmades "Körkarlen" och då användes dubbelexponering som då var något av en sensation inom filmteknik.

Ett litet uppläggningsfat i tunt porslin för 2,50 föll jag pladask för. Passar i min lilla stuga när jag blir gammal gumma att bjuda kakor på.

Inga kommentarer: