roligt att du tittar in! Här skriver en mamma till tre utflugna barn och mormor till tre småpojkar.

onsdag 12 september 2007

kosmetika

industrin är full av män som avskyr kvinnor, enligt Anita Roddick. En pionjär i etiska och gröna värden i en marknad som levde på att sälja drömmar var hon modig och färgstark och rakryggad.

Hon visste att kvinnor alltid söker förbättra sitt utseende och ibland betalar vad som helst för att duga i männens ögon. "Om jag ikväll är vacker må jag i morgon ha ett fördärvat ansikte bara jag en gång får känna mig åtrådd," Så pudrade de sig med zinkvitt, tog digitalis eller belladona, ett starkt gift som gjorde att pupillen vidgades och gav mörkare ögon. Allt för skönheten och behagen.

Kosmetikaindustrin insåg enligt henne inte att det är kvinnorna som är samhällets ryggrad. De som tar hand om barn och familj och känner ansvar för de svaga i samhället. För männen i kosmetikabranschen dög man aldrig, rynkorna skulle bort till varje pris med de mest kufiska ingredienser i de mest påkostade burkar.

Hon lät tillverka etiskt det hon ansåg kvinnorna vara värda och blev rik, sålde hela företaget och gav pengarna till välgörenhet. Männen utnyttjade kvinnans naturliga behov att behaga innan Body Shop dök upp och började arbeta för det allmännas bästa i stället för privat snikenhet.

Tack till Body Shop för cremer som gör gott.

Inga kommentarer: